Alt
05.04.2017

 

Ar saulainu pasākumu  kinoteātra “Splendid Palace” telpās mītošajā kino kafejnīcā “Cafe Film Noir” vakar tika atzīmēta Guntara Rača dziesmu albuma “Kur dzīvo laime” atvēršana. Albuma ierakstā piedalījusies leģendārā Latvijas Radio bērnu popgrupa “Dzeguzīte” un daudzi pazīstami latviešu populārās mūzikas izpildītāji, no kuriem lielākā daļa arī piedalījās albuma atvēršanas svētkos.

Priekšnesumus sniedza un dziesmas no albuma “Dzeguzīte un draugi”- “Kur dzīvo laime” izpildīja mazie “dzeguzēni” un viņu draugi un draudzenes Aija Andrejeva, Antra Stafecka, Normunds Rutulis, Kaspars Markševics un Mārtiņš Ruskis. Viesu vidū bija vēl divi no albuma dalībniekiem, kontrtenors Sergejs Jēgers, kurš kopā ar “Dzeguzīti” albumā izpilda dziesmu “Ziemelis”, un Lauris Reiniks, kurš albumā izpilda dziesmu “Kāpēc notiek šādi”. Pasākuma viesu vidū bija arī Ziemeļvidzemes internātpamatskolas audzēkņi, kuri bija sarūpējuši pašu izgatavotas dāvanas visiem albuma dalībniekiem. Un tas nav nejauši, jo, kā jau iepriekš tika ziņots, šīs ir labdarības albums, ar kura palīdzību plānots piesaistīt līdzekļus “Latvijas Bērnu bāreņu fonda” iniciatīvai vākt līdzekļus terapeitisko spēļu istabu iekārtošanai speciālo internātskolu bērniem ar īpašām vajadzībām. Vairāki no projektiem jau ir realizēti, bet ir vēl daudz darāmā.

Visu albuma dziesmu mūzikas un vārdu autors Guntars Račs: “Esmu ļoti gandarīts par albumu, kā arī par vakardienas pasākumu, kura laikā es pats guvu atbildi uz albuma nosaukumā iekodēto nosaukumu. Kur dzīvo laime? Tur, kur ir tavi draugi. Tik vienkārši!”

Albumā iekļautas 11 pilnīgi jaunas dziesmas, bet papildus tam albumā atradīsiet arī visu dziesmu instrumentālos pavadījumus (fonogrammas), kā arī visu dziesmu notis un vārdus. Albums pieejams arī iTunes, Spotify, Amazon, Deezer un citās digitālajās mūzikas izplatīšanas platformās visā pasaulē.  CD varat iegādāties mūzikas veikalos, “Jānis Roze grāmatnīcās” un drīzumā arī visos “Maxima” veikalos visā Latvijā. CD iespējams pasūtīt arī www.micrec.lv .

Albuma dizainu veidojis mākslinieks Guntars Ošenieks, bet visas dziesmas ierakstīja, producēja un aranžēja Gints Stankevičs. Vokālais konsultants – Dināra Rudāne.

Albumā iekļautās dziesmas:

 

1.       Kur dzīvo laime                                 Dzeguzīte un draugi

2.       Kāpēc notiek šādi                            Lauris Reiniks

3.       Kas notiek?                                        Normunds Rutulis

4.       Re, kā                                                    Aija Andrejeva

5.       Kāpsim kalnā                                     Antra Stafecka

6.       Teicamnieks                                      Zigfrīds Muktupāvels

7.       Vēlēties spēlēties                           Mārtiņš Ruskis

8.       Labāk nevar būt                                Katrīna Bindere

9.       Uz kuru pusi                                       Kaspars Markševics

10.   Ziemelis                                              Sergejs Jēgers

11.   Daudz laimes, Latvija!                   Dzeguzīte